Naar mobiele versie


E-mail

Op deze pagina gaat het over

 

Geen mail ontvangen

 

Waarom krijg ik op zaterdag en zondag geen mailtjes?

 

Er is dan geen nieuwe test in het weekend. Maandag weer.
 

 

Waarom krijg ik op maandag t/m vrijdag geen mailtjes?

 

Kijk op de betreffende beter-website (bijvoorbeeld Beter Spellen) bij Instellingen, Dagelijkse e-mail. Daar zie je wanneer het laatste mailtje naar jouw adres gestuurd is.

  • Zie je daar dat het mailtje vandaag wel is verzonden? Dan is het mailtje in een spamfilter beland, bijvoorbeeld bij je internetprovider. Ga daar verder zoeken.
  • Zie je daar dat het mailtje vandaag niet verzonden is? 
    Misschien staat in het rijtje MA-DI-WO-DO-VR de dag van vandaag niet aangevinkt.
    Misschien heb je bij 'Tijdelijke mailstop' een datum ingevuld.

 

Het mailtje belandt in een spamfilter

 

Sommige internetproviders hanteren scherpe criteria om mail te bestempelen als spam. Het bericht is dan meestal in een aparte map geparkeerd, waar je het alsnog kunt ophalen. Kijk of je het spamfilter kunt aanpassen, door het e-mailadres noreply@beterspellen.nl op de witte lijst te zetten.
 
Mailproviders zoals Gmail hebben vaak (op de server) een spamfilter. Dat is een ander spamfilter dan het filter dat je misschien op je computer hebt ingesteld (in Outlook bijvoorbeeld). Als op je computer geen spam is gevonden, kan het mailtje al op de Gmailserver zijn afgevangen. Gmail legt hier zelf uit hoe je dat kunt aanpassen.
 
Het kan ook helpen om het adres noreply@beterspellen.nl toe te voegen aan je Gmail-contactpersonen. Het mailtje wordt dan beter geaccepteerd.
 
Als ook dit niet voldoende helpt, kun je als Gmail-gebruiker de verstoring melden op deze pagina. Je moet dan gegevens invullen van een eerder mailtje, van toen het nog wel werkte.

 

 

Tijdstip

 

Waarom komt het mailtje zo vroeg?

De verzending van het dagelijkse mailtje begint al om 04.00 uur (Nederlandse tijd). Dan is het op de webserver nog relatief rustig. De verzending van de vele duizenden mailtjes kost tijd en dat aantal groeit nog steeds. We willen wel op tijd iedereen bereiken.

 

Als je telefoon piept bij deze vroege mailtjes, kijk dan eens of je dat geluid kunt uitschakelen. Dan heb je ook geen last van spammailtjes die in de nacht gestuurd worden.

 

 

Mail is niet gestopt

 

Ik heb me afgemeld, maar krijg nog steeds mailtjes.

Dan heb je je in het verleden met twee verschillende adressen aangemeld. Als je wilt stoppen, moet je ook beide aanmeldingen beëindigen. Je kunt zien naar welk adres gemaild is. Zorg dat je met dat adres ingelogd bent en beëindig je deelname.

 

 

Ik heb me nooit aangemeld en toch krijg ik dagelijkse mailtjes.

 

Dit is onmogelijk. Je kunt alleen maar dagelijkse mailtjes krijgen als je je aanmelding hebt voltooid met het unieke linkje dat je op jouw e-mailadres hebt ontvangen.

 

Maar als je bedoelt dat je wilt stoppen, dat kan: kies Instellingen, Deelname stoppen. Of gebruik het unsubscribe-linkje dat in het dagelijkse mailtje staat.

  

Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  NU Beter Spaans  Beter Bijbel  Beter Afrikaans  Plus-Taaltest  

© 2010 - de Beter-websites zijn een initiatief van

Martin van Toll Producties